SOLUTIONS FOR

ONZE ALL-IN OPLOSSING

Introductie

METCHEM is gevestigd in Hof van Twente, Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in de recycling van uw gebruikte katalysatoren, industriële afvallen, bijproducten en residuen.

Ons hoofddoel is het combineren van de meest aantrekkelijke commerciële condities met de meest milieuvriendelijke oplossingen. Wij zorgen ervoor dat alle restmaterialen verwerkt worden middels gerenommeerde technologieën met volledige naleving van betreffende (inter-)nationale milieuwetgeving.

We bieden een all-in oplossing met minimale inspanningen voor de producent van het materiaal.

Lees meer

METCHEM is opgericht in 1999, gespecialiseerd in hoogwaardige recycling van industriële afvallen.

In 2005 breidde METCHEM haar activiteiten uit met de recycling van gebruikte katalysatoren. Sindsdien is katalysatorrecycling een belangrijk deel van METCHEM's werkzaamheden.

De groeiende bedrijfsactiviteiten op gebied van recycling van olie-bijproducten, -residuen en -afvallen heeft geleid tot de vorming van een zelfstandig bedrijfsonderdeel in 2012. 

Zes jaar later breidde METCHEM haar portfolio uit richting de farmaceutische industrie, door het aanbieden van recycling van farmaceutische materialen zoals cytostatica. 

Metchem Bin Verhuur

Bij Metchem hebben we onze services uitgebreid door te investeren in 2,5m3 katalysator bins om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Onze nieuwe bins voldoen aan de welbekende industriestandaard en maken deel uit van onze all-in oplossing voor katalysator-recycling. Met onze all-in oplossing is Metchem uw enige aanspreekpunt voor het volledige recyclageproces: bins, papierwerk, vergunningen, transport, analyse en recyclage. Neem contact op met uw contactpersoon bij Metchem voor meer informatie over onze all-in oplossing met onze eigen bins.

read more

Tungsto-silic-zuur Katalysatoren

De recycling van gebruikte NiW-katalysatoren is voor Metchem een gebruikelijke zaak. Maar toen onze klant, een top-5 chemieproducent in de EU, zijn Tungsto-silic-zuur katalysatoren aanbood - die zeer complex zijn om te recyclen - waren zij al meer dan 3 jaar op zoek naar een geschikte recycler. Metchem had geen standaardoplossing beschikbaar, maar was in staat verschillende (voor)behandelingen te onderzoeken in samenwerking met meerdere partners uit ons wereldwijde netwerk. We hebben de tijd geïnvesteerd om meerdere opties te bekijken en te evalueren. Uiteindelijk selecteerden we de meest effi

read more

Recyclage van gevaarlijk BF3-gas

Toen onze klant - een wereldwijde gasproducent - zijn fabriek naar het Verre Oosten verplaatste, moest een partij van 2600kg rest BF3-gas op locatie worden achtergelaten. Doordat BF3-gas (Boron Trifluoride) uiterst gevaarlijk is en zeer reactief is met water, moest de site 24/7 worden bewaakt, ook al vond er geen productie meer plaats. De gasproducent zocht het hele land af naar een bedrijf dat het materiaal kon verwerken, maar slaagde daar niet in. Metchem kon een gerenommeerde en gespecialiseerde faciliteit selecteren die het materiaal verwerkte in overeenstemming met de milieuvoorschriften.

read more

Wilt u materialen laten recyclen? Neem contact met ons op!

Het maakt niet uit welke materialen u beschikbaar heeft. Van gebruikte katalysatoren die (edel-)metalen bevatten, tot lastigere afvalstromen zoals vloeibare materialen, (on)gevaarlijke slibben en olie-bijproducten. Neem contact met ons op en wij stellen de mogelijkheden vast die we u kunnen bieden.