Waar Metchem sterk in is

Recycling

Metchem is internationaal gespecialiseerd in de recycling van chemisch en industrieel afvalmateriaal en de verschillende bijproducten. Producten als gebruikte katalysatoren, (bij)stromen van olieproductie en industriële afvallen worden door Metchem milieuvriendelijk gerecycled of verwerkt.

Katalysatoren

Bij Metchem zijn we sterk in de recycling van gebruikte, ongebruikte en geregenereerde katalysatoren. Bij de recycling van uw materialen zorgen we er voor dat we dit op een milieuvriendelijke manier doen. Met name onze opties voor katalysatoren met metalen als Nikkel, Molybdeen, Zink, Koper en Edelmetalen zijn zeer aantrekkelijk. 

Olie bijproducten

Ook op het gebied van recycling van oliestromen is Metchem gespecialiseerd. Wij kunnen interessante alternatieve oplossingen bieden voor het verwerken en recyclen van oliestromen.

Industrieel afval

Bij vrijwel ieder productieproces ontstaan er (ongewenste) bijproducten. Deze bijproducten moeten verwerkt worden en dit brengt vaak hoge kosten met zich mee. Metchem heeft diverse kwaliteiten in huis en een groot internationaal netwerk om op zoek te gaan naar alternatieve toepassingen voor dit afval. In plaats van deze te verwerken, kunnen deze bijproducten ook elders ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan de recycling van filterkoek, het hergebruik van (hout)freesstof of residuen, maar ook aan terugwinning van edelmetalen uit farmaceutisch afval. Het opnieuw inzetten van afvalmaterialen is een stuk vriendelijker voor het milieu en zorgt voor een aanzienlijke besparing in de kosten.

All-in oplossing van Metchem

Het transporteren, verwerken en recyclen van afvalmaterialen brengt veel wettelijke eisen met zich mee. Bij Metchem snappen we dat u een product produceert en zich daar graag op wil focussen. Daarom kunnen wij het hele proces van de chemische afvalverwerking voor u uit handen nemen. Van het verzamelen van het materiaal, het transport en de bijkomende formaliteiten tot de opslag, analyse en de recycling. Het team van Metchem staat tijdens het hele proces voor u klaar. Iedere verwerking of recycling van chemisch en industrieel afvalmateriaal is weer anders, daarom maken wij de oplossing graag voor u op maat. Met onze all-in oplossing kunt u uw inspanningen en risico’s minimaliseren, terwijl u daarnaast de efficiëntie van terugwinning juist maximaliseert.

Contact met Metchem

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van chemische recycling? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij kijken naar de mogelijkheden die we u kunnen bieden.

more news

MORE NEWS

Waar Metchem sterk in is

Recycling Metchem is internationaal gespecialiseerd in de recycling van chemisch en industrieel afvalmateriaal en de verschillende bijproducten. Producten als gebruikte katalysatoren, (bij)stromen van olieproductie en industriële afvallen worden door Metchem milieuvriendelijk gerecycled of verwerkt. Katalysatoren Bij Metchem zijn we sterk in de recycling van gebruikte, ongebruikte en geregenereerde katalysatoren. Bij de recycling van uw materialen zorgen we er voor dat we dit op een milieuvriendelijke manier doen. Met name onze opties voor katalysatoren met metalen als Nikkel, Molybde

read more

Chemisch & industrieel afval

Al ruim 20 jaar is Metchem de specialist voor recycling van alle soorten katalysatoren uit de chemische en petrochemische industrie. Om dit in goede banen te leiden, zorgen wij voor alle verplichte milieutechnische papieren en vergunningen. Daarnaast zorgen we voor de juiste formaliteiten en kennisgevingen om katalysatoren en chemische afvalstoffen wereldwijd te kunnen transporteren. Zo kunt u zich focussen op het produceren van uw product. Bij Metchem zijn we sterk in de verwerking en recycling van chemisch en industrieel afvalmateriaal. Gebruikte katalysatoren, stromen van olieproducten en i

read more

Metchem Bin Verhuur

Bent u op zoek naar een veilige manier om uw chemische afval te bergen? Bij Metchem hebben we onze services uitgebreid door te investeren in 2,5m3 katalysator bins om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Onze nieuwe bins voldoen aan de welbekende industriestandaard en maken deel uit van onze all-in oplossing voor katalysator-recycling. All-in-oplossingMet onze all-in oplossing is Metchem uw enige aanspreekpunt voor het volledige recyclageproces: bins, papierwerk, vergunningen, transport, analyse en recyclage. Neem contact op met uw contactpersoon bij Metchem voor meer informa

read more